@dVie Coaching

 

@dVie Coaching helpt je ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je deze (indien gewenst) kunt veranderen.

In de coachingssessies kijken we samen naar de thema’s die je belemmeren om te zijn wie je wil zijn. Aan de hand van eenvoudige oefeningen, die zowel binnen als buiten in de natuur uitgevoerd worden, ontdekken we jouw overtuigingen en brengen we in beeld welke overtuigingen je activeren en/of belemmeren. Je kunt denken aan persoonlijke thema’s binnen je relaties of werk gerelateerd; zit je op de juiste plek; waar gaat je hart sneller van kloppen. De volgende stap is om deze belemmeringen zodanig te veranderen dat deze niet meer aanwezig zijn of omgebogen zijn naar een actieve bijdrage in je leven. @dVie Coaching werkt met de technieken die binnen Neurolinguistisch programmeren (NLP) en systemisch werk wordt gebruikt. 

Ontdek je innerlijke kracht

& ervaar balans

Werkwijze 

Intakegesprek 

Het intakegesprek staat in het teken van kennismaken. Aan de hand van een gesprek gaan we samen onderzoeken waar voor jou de uitdagingen liggen en welke overtuigingen je belemmeren om je uitdagingen aan te kunnen pakken.  

Na dit gesprek heb je in beeld waaraan je kunt gaan werken en wat je mag verwachten in de vervolgsessie(s). De keuze is dan aan jou; jij bepaalt of je door wil gaan of niet. 

 

Coachingssessie

Tijdens de coachingssessie(s) ga je werken aan je vraagstukken en zul je door mij begeleid worden tijdens de diverse oefeningen die jij uitvoert. Ik werk bij voorkeur vanuit mijn kantoor om een veilige en rustige sfeer te creëren. Het is daarnaast ook een optie om in de natuur te werken. 

Na elke sessie heb je de keuze om wel of niet door te gaan in je proces. We bepalen samen de frequentie van de opvolgende sessies. 

 

Wat is NLP?

Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatie-verbetering. De methodiek NLP komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten en bekwaamheden. Bij het ontwikkelen van deze methodiek is er heel praktisch gekeken naar welke gedachtenpatronen, emoties en gedrag naar succes leidden en welke juist niet. Er is onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren en onze creativiteit stimuleren, ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden.

Dit klinkt heel technisch, maar is juist extreem menselijk. NLP gaat over de zintuigen waar we de wereld om ons heen mee waarnemen en wat we daarmee doen. 

Neuro staat voor de zintuigen; zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Deze zintuigen krijgen informatie binnen en stromen door naar je hersenen, die koppelen gaat dan een gevoel aan. 

Linguïstisch; de reactie die dat gevoel geeft moet eruit. Dat doe je met taal; verbaal en non-verbaal. Denk dus aan lichaamstaal, klankkleur, gezichtsuitdrukkingen, intonatie, enz. 

Programmeren is wat daar precies tussenin plaatsvindt. Zie het als een programmaatje dat opstart in je hersenen zodra je zintuigelijke informatie binnenkrijgt, om daar een boodschap mee te bouwen die je zelf uit gaat dragen door middel van taal. De bouwstenen van dat progamma bestaan voornamelijk uit ervaringen en geautomatiseerde gedragspatronen die je jezelf in het verleden hebt aangeleerd.